Monday, 20 May 2019

Soul Garden 2019 (Lisbon)





Soul Garden, from Hotel Corinthia Lisbon, reopened for the 2019 summer season, with new menu and curatorship of Dj Señor Pelota. For those looking to enjoy the mild Lisbon nights, in a combination of gastronomic experience with nightlife, this may well be the ideal place.

The Soul Garden, which I told you about last year (see here), is a restaurant and bar set on a terrace (that looks like a secret garden!) with direct access to the exterior, independent of the hotel. This year, it features a comprehensive musical concept, with 14 resident DJs, all with careers already well-known in the music world, which, every day from 19:00 to 00:00, feature playlists with different sound references.



O Soul Garden, do Hotel Corinthia Lisbon reabriu para a temporada de Verão 2019, com novo menu e  curadoria músical do Dj Señor Pelota. Para quem procura aproveitar as amenas noites lisboetas, numa combinação de experiência gastronómica com vida noturna, este pode muito bem ser o lugar ideal.

O Soul Garden, de que já vos falei o ano passado (ver aqui), é um restaurante / bar, num terraço com ar de jardim secreto, com acesso direto ao exterior independente do hotel.  Este ano, apresenta  um conceito musical abrangente, com 14 Djs residentes, carreiras já bem conhecidas no mundo da música, que,  todos os dias das 19:00 às 00:00, apresentam playlists com diferentes referências sonoras.   





The gastronomic offer, an important element of this project, is the responsibility of Chef Miguel Teixeira who prepared an organic and fresh menu with flavors inspired by the four corners of the world and divided into four proposals: sharing dishes, salads, tempuras, and Orient-inspired flavors.

Among the proposals to share are the crunchy cornucopy of crab and the ceviche de dourada with aji amarillo (a delight!). Salads are lighter but equally delicious options, such as shrimp and mango salad and quinoa salad with pine nuts and pomegranate (the layers of flavor have left me amazed). The tempura options are varied and range from vegetables to seafood. From the East, we highlight the braised salmon with Japanese mustard sauce, the scallops with Yuzu vinaigrette and the tuna tataki (very good!). Finally, the desserts include Yuzu brúlêe with pineapple ice cream from the Azores or with the surprise tangerines, already known from the Erva restaurant.



A vertente gastronómica, elemento importante deste projecto, está a cargo do Chef Miguel Teixeira que preparou um menu orgânico e fresco, com sabores inspirados nos quatro cantos do mundo  e que se divide em quatro propostas: pratos para partilhar, saladas, tempuras e sabores de inspiração oriental. 

Das propostas para partilhar destacam-se o  corneto crocante de sapateira e o ceviche de dourada com aji amarillo (uma delícia!). As saladas são opções mais leves mas igualmente deliciosas, como a salada de camarão e manga e a salada de quinoa com pinhões e romã (as camadas de sabor deixaram-me maravilhada). As opções de tempura são variadas e vão desde os legumes aos mariscos.  Do Oriente destacamos o salmão braseado com molho de mostarda Japonesa, as vieiras com vinagrete de Yuzu e o tataki de atum (muito bom!).  Para terminar, as sobremesas incluem  brúlêe de Yuzu com gelado de ananás dos Açores ou com as tangerinas surpresa, já nossas conhecidas do restaurante Erva.










The bar is run by Honório Oliveira, who manages the hotel's bars, and that at Soul Garden offers an interpretation of post-war Tiki bars, using fresh ingredients and exotic decorations. This concept offers the client a sensory adventure starting with the menu itself which is a treasure hunt map. The cocktails are inspired by three paradisiacal destinations: the Mediterranean, Caribbean and Southeast Asia where I highlight the Mahi Mahi Mermaid (the most delicious pink cocktail ever!) and the Coconut Craze. In fact, I still can not decide which one I like the most!



O bar está ao comando de Honório Oliveira, responsável pelos bares do hotel, que no Soul Garden oferece uma interpretação dos bares Tiki do período pós-guerra, usando ingredientes frescos e decorações exóticas. Este conceito oferece ao cliente uma aventura sensorial começando pelo próprio menu que é um mapa de caça ao tesouro. Os cocktails são inspirados em três destinos paradisíacos: Mediterrâneo, Caraíbas e Sudeste Asiático de onde destaco o Mahi Mahi Mermaid (um delicioso cocktail rosa!) e o Coconut Craze. Na verdade ainda não consegui decidir qual dos dois gosto mais!






But the good news is that this year the Soul Garden will have a Happy Hour, which will take place every day from 6 p.m. to 7 p.m., wherein the purchase of a cocktail, a second drink is offered. I just have to choose one of the lounge islands of Soul Garden, let me transport to my favorite destination and decide which cocktail I prefer. Although is a tough job, by the end of the summer, I'll be ready to disclose my decision!



Mas a boa notícia é que este ano o Soul Garden vai ter uma Happy Hour,  que terá lugar todos os dias das 18:00 às 19:00,  onde na compra de uma bebida a segunda é oferta. Só tenho de escolher uma das ilhas lounge do Soul Garden, deixar-me transportar para o meu destino favorito e decidir qual o cocktail que prefiro. Vai ser um trabalho difícil, mas penso que lá para o fim do Verão já serei capaz de tomar uma decisão!  






SOUL GARDEN
Open daily, from 10:00 à 01:00
Corinthia Hotel Lisbon
Av. Columbano Bordalo Pinheiro, nº 105
Lisbon 1099-031
Portugal
Phone: +351 217 236 305
Email: lisbon@corinthia.com





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